Recreatief zwemmen voor de Jeugd

Jeugd

Voor deze doelgroep is er een zwemtraining voorzien op woensdag van 16u00 - 19u00 en zaterdag van 11u00 - 14u00. Naargelang conditie worden de zwemmers ingedeeld in groepen.

Zwemmen is plezant ... gezond ... een uitdaging

In een ontspannen sfeer willen we de jongeren laten zwemmen, naar ieders mogelijkheden op een recreatieve manier. We proberen van een individuele sport een groepsgebeuren te maken.

Onze zwemmers trainen 2 of 4 uur per week. Afhankelijk van de behoefte worden, onder leiding van deskundige trainers, de technieken van de verschillende zwemstijlen aangeleerd en verbeterd. Om de vorderingen van de zwemmers te toetsen en omdat elke sport een zekere vorm van competitie veronderstelt, wordt eenmaal per maand deelgenomen aan wedstrijden.

De zwemmers worden opgedeeld in 5 groepen. Om bij de zwemclub te komen is maar een vereiste, 25 meter goed schoolslag of crawl kunnen zwemmen. De rest leren ze in de verschillende groepen.

Recreatief Zwemmen
opgedeeld in 5 groepen

GROEP 1 en GROEP 2

Hier leren ze hoe je de schoolslag en de borstcrawl perfect moet zwemmen en ze trainen ook op de beginselen van de rugslag.

GROEP 3

Hier trainen ze verder op de rugslag, schoolslag en de borstcrawl en hier wordt het begin van de vlinderslag geleerd.

GROEP 4

Hier trainen ze vooral op de technieken, maar ook op uithouding en snelheid.

GROEP 5

Hier wordt vooral getraind op uithouding, snelheid, maar ook nog techniek.

Graag wat meer informatie over recreatief zwemmen in onze club?
Vul het contactformulier in en wij helpen je graag verder!

recreatief zwemmen

Ondersteund door: